Kikaša na čelu ZG Holdinga mijenja Daniela Franić

Foto: Hina

ČLANICA Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić ovlaštena je do daljnjega zastupati Zagrebački holding temeljem specijalne punomoći predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića, izvijestio je danas Zagrebački holding na svojim internetskim stranicama.

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je počelo ročište na kojem sudac istrage Zdenko Posavec treba odlučiti hoće li odrediti istražni zatvor zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i 11-orici njegovih suosumnjičenika, među kojima je i Slobodan Ljubičić.

U priopćenju Uskoka stoji kako u vezi nezakonitog zapošljavanja u Zagrebačkom holdingu d.o.o. postoji osnovana sumnja da su Bandić i Slobodan Ljubičić na traženja svojeg prijatelja Zdenka Antunovića, autoritetom svojeg utjecaja i zlouporabom položaja osigurali da se u podružnici Zagrebačkog holdinga d.o.o. - Upravljanje sportskim objektima, zaposli prijateljica Zdenka Antunovića. i to na radnom mjestu za koje nije imala odgovarajuću stručnu spremu, a koje zaposlenje je zlouporabom svojeg položaja i ovlasti realizirao Dragutin Kosić, voditelj podružnice Zagrebačkog holdinga d.o.o. - Upravljanje sportskim objektima.

Isto tako postoji osnovana sumnja da je Slobodan Ljubičić na traženje Miljenka Benka, voditelja u Zagrebačkom holdingu d.o.o. - Podružnica Čistoća, i Ivana Tolića da u Zagrebačkom Holdingu d.o.o. zaposli sina Miljenka Benka, zajedno s Kosićem, voditeljem podružnice Zagrebačkog holdinga d.o.o. - Upravljanje sportskim objektima, zlouporabom položaja i ovlasti realizirao traženo zaposlenje u Zagrebačkom holdingu d.o.o. na radnom mjestu za koje nije imao odgovarajuću stručnu spremu i radno iskustvo.

Ljubičić zaposlio Pripuzovu prijateljicu

Osnovana sumnja postoji i da je Ljubičić, predsjednik Uprave trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o. i predstavnik člana Skupštine trgovačkog društva Gradska plinara Zagreb d.o.o., na traženje svojeg prijatelja Petra Pripuza., da u Zagrebačkom Holdingu d.o.o. zaposli Pripuzovu prijateljicu , zajedno sa Ivanom Tolićem i Antom Dodigom, zlouporabom položaja i ovlasti realizirao traženo zaposlenje na radnom mjestu u Gradskoj plinari Zagreb d.o.o. koje nije bilo sistematizirano Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta.

Pročitajte više