Kim Dotcom: Iza rušenja MegaUploada stoji američki potpredsjednik Joe Biden

OSNIVAČ MegaUploada Kim Dotcom poručio je kako je iz pouzdanih izvora doznao da je zatvaranje ovog cloud-sharing websitea naredio ni manje ni više nego potpredsjednik SAD-a Joe Biden.

"Iz povjerljivog i pouzdanog izvora saznao sam da je to bio Joe Biden, najbolji prijatelj bivšeg senatora i šefa Motion Picture Association of America (MPAA) Chrisa Dodda, koji je svom nekadašnjem odvjetniku, a dana državnom tužitelju Neilu MacBrideu naredio da sruši MegaUpload", kazao je Dotcom za Torrentfreak.

MacBride je američki tužitelj u Virginiji, te je glavni tužitelj u slučaju protiv Kim Dotcoma i njegovih suradnika. Dotcom vjeruje kako je Bijela Kuća o MegaUploadu diskutirala s šefovima velikih izdavačkih kuća i studija, kao i s izvršnim direktorom MPAA-a Chrisom Doddom.

"Nakon što smo dobili informacije od insajdera, pretražili smo sve zapise o posjetiteljima Bijele Kuće, odnosno zapise svih sastanaka Chrisa Dodda i šefova izdavačkih kuća i studija  s Bidenom i Obamom. Zanimljivo je kako je na sastanku Bidena, Dodda i ostalih šefova bio i čovjek po imenu Mike Ellis iz MPA Asie, koji je stručnjak za izručenja i bivši nadzornik u hongkonškoj policiji. Isti taj Mike Ellis sastao se s ministrom pravosuđa Simonom Powerom na Novom Zelandu", kazao je Dotcom. Zapisi o posjetiteljima Bijele Kuće pokazuju kako su na sastancima bili šefovi Warner Brosa, Paramount Picturesa te Sony Pictures Entertainmenta.

RT piše kako su Bidenova veza s Doddom, kao i njegov poznati tvrdokorni stav prema piratstvu, vjerojatno odigrali veliku ulogu u slučaju MegaUpload. Valja napomenuti i kako je MPAA potrošila barem 400.000 dolara na lobiranje kod utjecajnih odjela američka vlade, uključujući i Ured potpredsjednika, koji je još 2010. godine izašao sa zaključkom "Piratstvo je krađa, čisto i jasno".

Pročitajte više