Komandir Šamil: Nisam kriv, sve je ovo bila šala!

Screenshot: Youtube

DAMIRU MAMIĆU, internet zvijezdi iz Trogira poznatijem pod nadimkom Komandir Šamil, počelo je danas suđenje u Splitu, i to za kazneno djelo poticanja na terorizam!

Kazna za Komandira: Od jedne do deset godina zatvora

"Nisam kriv", kazao je danas Šamil sucu Zoranu Kežiću. Branitelj Vinko Gulišija drži da se radilo o šali te da Šamilu ne bi trebali suditi za kazneno djelo koje mu u konačnici može donijeti zatvorsku kaznu od godine do deset godina zatvora.

Tužiteljica Julijana Stipišić pohvalno je govorila o Šamilovim intelektualnim sposobnostima želeći ukazati kako je bio svjestan što radi. 

Nesumnjivo da jest, no svi koji su pogledali Komandirov šaljivi kućni video mogli su zaključiti da od ozbiljne terorističke djelatnosti tu nema ni slova.

Pozvao na napade na specijalnu policiju i krupne kapitaliste

Mamić je u svom obraćanju koje je završilo na You Tubeu i Facebooku pozvao na napade na objekte Specijalne policije, policijske postaje, objekte i javne ustanove koje viju zastavu EU, željezničke pruge i cestovne komunikacije, mostove na autoputovima, bankare i zlatare, pripadnike šiptarske i druge mafije, krupne kapitaliste i sve građane blagonaklone Bruxellesu, Europskoj uniji i NATO paktu. Ako to ne bi uspjelo, Šamil je pozvao na oružane akcije u duhu partizanskih odreda i grupa...

Presuda se očekuje koncem ožujka.

Pročitajte više