Nije više šala: Komandira Šamila optužili za javno poticanje na terorizam, prijeti mu 10 godina zatvora!

Nije više šala: Komandira Šamila optužili za javno poticanje na terorizam, prijeti mu 10 godina zatvora!

Screenshot: YouTube

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Trogiranina Damira Mamića, samozvanog komandira Šamila, i to zbog "šaljivog" kućnog videa kojeg je postavio na Facebook. Više nije šala, Mamiću prijeti od jedne do deset godina zatvora za kazneno djelo javnog poticanja na terorizam.

Državno odvjetništvo tereti ga da je 11. siječnja pod svojim Facebook profilom postavio video snimku koju je snimio u svom domu s nakanom uznemirenja građana RH i teškog narušavanja njenih ustavnih, političkih, gospodarskih i društvenih dijelova i time nanošenja velike štete Republici Hrvatskoj i međunarodnim tijelima.

Oružane akcije u duhu partizanskih odreda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamića terete da je javno iznio i direktno pozvao članove grupe i sve koji prate rad grupe, na napade na objekte Specijalne policije, posebno u području Zagreba, a poglavito baze u Lučkom, na policijske postaje, na sve objekte i javne ustanove, pogotovo one koje viju zastavu EU, na željezničke pruge i cestovne komunikacije, mostove na autoputovima, napade na bankare i zlatare, pripadnike "šiptarske" i druge mafije, krupne kapitaliste i sve građane blagonaklone kapitalizmu, Bruxellesu, Europskoj uniji i NATO paktu.

Ukoliko to ne bi uspjelo, pozvao je na izvršenje oružanih akcija u duhu partizanskih odreda i grupa, kao što su akcije iz ljeta 1941. godinu. Snimku je za sada nepoznata osoba 13. siječnja oko 17 sati objavila na You Tube, nakon čega su dijelove snimke prenijeli razni mediji, navodi Državno odvjetništvo. 

Mamić je u svojoj obrani naveo da nije ozbiljno mislio, a mnogi su tako i shvatili njegov "šaljivi" video uradak. Nažalost, Državno odvjetništvo nije uspio uvjeriti da je u pitanju bila dokolica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara