Kosor sprema obranu za Visoki sud časti, a u sabornicu će samo na važne rasprave

Foto: Goran Mehkek/Cropix

JADRANKA KOSOR rekla je kako više ne želi komentirati polemiku s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, zaključivši da građane više zanimaju egzistencijalne teme. Rekla je da će "biti što bude", a ona se priprema za Visoki sud časti. Kolege, koje su je prijavile, nisu je iznenadile.

"Ne, nisu. Jeste li to mogli očekivati? Da. Evo i dalje ću dolaziti u Sabor, neću posebno ulaziti u sabornicu da ne činim neprilike svojim kolegama članovima HDZ-a. Ako baš bude neka posebno važna rasprava, naravno da ću ući i raspravljati, ali svaki dan ću biti na svome radnom mjestu", navela je.

Kosor je više puta ponovila kako ne želi više komentirati cijeli slučaj ali i naglasila da se ozbiljno sprema za sjednicu Suda časti. "Počela sam pripreme za Visoki časni sud i shvaćam to vrlo ozbiljno", rekla je Kosor. Na novinarsko pitanje o sličnim sudbinama bivših živućih predsjednika HDZ-a, Kosor je rekla.

"Mislim da bi bilo jako, jako, jako loše da se uspoređuje primjer bivšeg predsjednika HDZ-a, gospodina Sanadera i moj. Sjetite se koji su bili razlozi o kojima smo mi odlučivali o njegovom izbacivanju iz stranke. Dakle, neću to posebno uspoređivati, komparirati i komentirati", zaključila je Kosor.

Pročitajte više