Kreće projekt rekonstrukcije prostora bivše tvornice Rikard Benčić u Rijeci

Foto: Danijel Soldo (Cropix)

MINISTRICA kulture Andrea Zlatar Violić i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel potpisat će Sporazum o suradnji u provedbi projekta rekonstrukcije i uređenja kulturno-turističko-poduzetničkog i administrativnog kompleksa 'Rikard Benčić'. Projektom se rješava problem nedostatka infrastrukture za kulturne djelatnosti, osigurava održivo korištenje kulturne baštine i povećava pristup javnim prostorima.

Realizacija projekta doprinijeti će očuvanju, revitalizaciji i upravljanju vrijednom industrijskom baštinom u svrhu gospodarskog razvoja grada Rijeke te jačanju lokalnog i regionalnog identiteta.
 
Sporazumom Grad Rijeka preuzima položaj investitora, a Ministarstvo kulture pomoć u realizaciji sukladno mogućnostima proračuna.
 
Resorno Ministarstvo ističe važnost značenja projekta za zaštitu i održivo korištenje kulturnog dobra - kompleksa bivše tvornice Rikard Benčić kao i za kulturni i gospodarski razvoj grada Rijeke te će kako je najavilo, zbog važnosti projekta, pružiti tehničku i stručnu pomoć kod pripreme i cjelokupne procedure prijave za financiranje sredstvima fondova Europske unije.

Pročitajte više