Kulterer nije došao na sud: Pokosila ga gripa

WOLFGANG KULTERER danas ipak nije došao na Županijski sud u Zagrebu. Bivše šef Uprave Hypo Banke ispričao se zbog bolesti, doznajemo na Sudu.

Pojavio se nije ni predsjednik sudskog vijeća Ivan Turudić, te je sutkinja Ivana Kršul samo poručila da se ročište odgađa.

Kulterera je navodno pokosila gripa pa ne može do Zagreba iako je prošlog tjedna sucu Ivanu Turudiću obećao da će doći. Podsjetimo, svjedočenje je naprasno prekinuto jer je Kulterer zbog neodgodivih obveza morao hitno u Beč.

U četvrtak i petak svjedoči Robert Ježić

Prema rasporedu u nastavku suđenja Ivi Sanaderu za aferu Hypo i Ina Mol trebao bi svjedočiti vlasnik Diokija Robert Ježić. On bi također trebao reći sve što zna o navodnom mitu koje je Sanader navodno primio od MOL-a.

Sigurno je i da će se Ježića pitati o spornoj snimci nastaloj u jednom zagrebačkom restoranu, a na kojoj je vidljivo kako Sanader i šef uprave MOL-a Zsolt Hernady pišu na papiriće i dodaju ih jedno drugome preko stola.

Tada je u restoranu bio i sam Ježić. S obzirom na to da Kulterera danas neće biti, a Ježićevo svjedočenje za sada je zakazano za četvrtak i petak, moguće je i da Sud danas brzo prekine s radom.

Od Wolfganga Kulterera prošlog smo tjedna mogli čuti da je Sanader na sastancima Ministarstva vanjskih poslova i predstavnika Hypo banke sudjelovao tek na kraju, odnosno kada su uvjeti već bili dogovoreni. Tri verzije datuma kada je to bilo Kulterer je objasnio dugim vremenskim periodom.

Kulterer se sjetio i tajanstvenog primatelja provizije Eugena Laxe. S njim je, kaže, nakon jednog sastanka u Ministarstvu popio kavu, a Laxa mu je ponudio svoje usluge. To je bilo uobičajeno u bankarskom svijetu, rekao je Kulterer koji se Laxinog izgleda nije mogao sjetiti jer je, ponovio je, prošlo 18 godina.

Pročitajte više