Lamija Alečković se vraća na HRT kao šefica Informativnog programa

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

S HRT-a su poslali priopćenje u kojemu su otkrili tko je dobio posao na rukovoditeljskim pozicijama.

Izabrani su Glavni urednici kanala HTV1, HTV2, Radio Osijeka, rukovoditeljica IMS-a i rukovoditeljice HRT centara Čakovec-Varaždin i Knin-Šibenik. Time je završen je natječaj raspisan 26. 11.  2014. godine, priopćili su s HRT-a.

IMS će voditi Lamija Alečković

Za rukovoditeljicu IMS-a izabrana je Lamija Alečković koja stupa na dužnost 1.1.2015. Alečković se vraća na HRT s Al Jazeere na koju je otišla 2011. godine.

HTV1 će voditi Tomljanović, a ne Katja Kušec

Iako su zaposlenici HRT-a duplo više glasova dali Katji Kušec, Radman je odlučio za Glavnog urednika kanala HTV1 postaviti Igora Tomljanovića. Datum stupanja na dužnost bit će naknadno utvrđen Ugovorom o radu, poručuju s HRT-a.

Za glavnu urednicu kanala HTV2 izabrana je Vesna Karuza Podgorelec koja stupa na dužnost 1.1.2015, ona je također dobila manje glasova zaposlenika nego druga kandidatkinja. 

Za glavnu urednicu Radio Osijeka izabrana je Mirta Milas koja stupa na dužnost  1.1.2015.

Natječaj za glavnog urednika Novih medija zatvara se bez odabira kandidata te dosadašnji v.d. Glavni urednik Igor Duić nastavlja obavljati dužnost do izbora Glavnog urednika po novom natječaju. Završen je i natječaj za rukovoditelje odjela u produkciji raspisan 12.11. 2014. kojim su se birali rukovoditelj HRT centra Knin – Šibenik, HRT centra Čakovec – Varaždin  i  HRT centra Pula. Za rukovoditeljicu centra Čakovec-Varaždin izabrana je Tamara Peras. Za rukovoditeljicu centra Knin-Šibenik izabrana je Borka Juras Slamić.  Tamara Peras i Borka Juras Slamić dužnost preuzimaju u ponedjeljak 29.12.2014. O izboru rukovoditelja HRT centra Pula javnost će biti izviješćena  u ponedjeljak 29.12. 2014.

Uskoro opširnije

Pročitajte više