HRT optušta 270 ljudi?

Foto: Hina

PROGRAMSKO vijeće HRT-a na jučerašnjoj je sjednici prihvatilo Prijedlog Programa rada i financijski plan HRT-a za 2015. godinu, javlja Poslovni puls. Novi plan predviđa veća ulaganja u proizvodnju programa.

Vijeće je dalo pozitivno mišljenje o prijedlogu Programa rada HRT-a te pozvalo glavnog ravnatelja Gorana Radmana da iznesene prijedloge i primjedbe Vijeća razmotri prije njegova konačnog usvajanja.

Obrazlažući Vijeću Program za 2015. godinu, Radman je rekao kako HRT u sljedećoj godini u proizvodnju programa namjerava uložiti 330 milijuna kuna, što je za 30 posto više nego u 2014. godini.

Dodao je i kako će se povećana ulaganja u program pozitivno odraziti na kvalitetu sadržaja i produkciju.

HRT otpušta 270 zaposlenika?

Predviđen je i nastavak procesa restrukturiranja državne televizije, što u prvom redu znači smanjivanje troškova.

“Namjeravamo ostvariti broj od 2700 stalno zaposlenih, dok ćemo ovu godinu zaključiti s 2970, što je za oko 400 manje nego li 2012. godine”, rekao je Radman. Također, predviđen je i nastavak tehnološkog osuvremenjavanja HRT-a, u planu je dovršetak procesa prelaska na digitalnu, tapeless, tehnologiju proizvodnje, kao i investicije u brzu medijsku proizvodnju.

“Unaprjeđenje uvjeta rada predviđeno je i u Informativnom medijskom servisu IMS-u, a investirat će se i u regionalnu infrastrukturu te će se restrukturirati HRT centri”, dodao je Radman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara