Lažna uzbuna: Policiju zvali da provaljuju u Barinu kuću, kad tamo sin

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

SPLITSKA policija dobila je poziv u subotu navečer kako netko provaljuje u kuću Bare Teklića, koji je to jutro poginuo u prometnoj nesreći na autocesti kod čvora Vrpolje. Ekipa je izašla na teren te u kući zatekla užeg člana obitelji, Barinog sina Nandija. Zaključeno je da nema provale pa su se policajci vratili u postaju bez postupanja. Ne zna se tko ih je uopće zvao.

Obdukcija pokazala da Teklić nije imao moždani prije nesreće

Barina smrt šokirala je Split. Na putu za Šibenik gdje mu živi supruga i četverogodišnja kćer, Teklić je na ravnom dijelu autoceste izgubio kontrolu, zabio se velikom brzinom u ogradu te prevrnuo. Prije dvije godine doživio je teški moždani udar te je jedva ostao živ. Obdukcija je pokazala kako Bare nije doživio još jedan udar prije nesreće, jer su nađene ozljede nastale tijekom prevrtanja terenca.

Prvi je do njega stigao kralj splitskih plaža Dragan Jurišić Jenki, koji se vozio stotinjak metara iza Bare. U tim trenucima još nije znao da se radi o njemu. Jenki je napipao ruku u smrskanom terencu, pulsa nije bilo.

Baru će pokopati na Lovrincu u 15 sati

Teklić je početkom 90-ih vodio nekoliko poznatijih splitskih diskoteka, bio je u vezi s missicom Anom Sasso, a od Kerumova političkog uzleta figurirao je i kao njegov savjetnik. Odnosi nisu bili uvijek idilični, prije par godina nered je u Kerumovom hotelu Neva u Podstrani s društvom pravio baš Barin sin Nandi. Nesuglasice su, međutim, izglađene pa je na koncu Bare prodao Fani Horvat svoj klub Biberon na Gripama.

Sprovod Bare Teklića bit će danas na splitskom gradskom groblju Lovrinac u 15 sati.

Pročitajte više