Lesar: Nema rasprave o mojoj ostavci!

Foto: FAH

DRAGUTIN LESAR reagirao je jutros na svom službenom Facebook profilu medijska nagađanja kako je riječ o "ponuđenoj ostavci", te da će vrh Laburista još o tome raspravljati. Lesar je danas odagnao sve sumnje i potvrdio kako više nije čelnik Labursta.

"Iako sam bio jasan, zbog podosta upita pojašnjenje: osobno u cijelosti preuzimam političku i moralnu odgovornost za izborni neuspjeh i zbog toga sam podnio ( ne“ ponudio“) ostavku na mjesto predsjednika Stranke. Prema našim aktima o ostavci se ne odlučuje, ona je izvršna", napisao je Lesar.

Podsjetimo kako je Lesar sinoć na izvanrednoj konferenciji za novinare kazao da na sebe preuzima odgovornost za podbačaj laburista, dodavši da njegovoj stranci sada treba vremena za konsolidaciju.

"S obzirom da neosvajanje mandata jest u političkom smislu loš rezultat, kompletnu odgovornost za tu situaciju na ovim izborima preuzimam kao predsjednik stranke na sebe, te podnosim ostavku na mjesto predsjednika stranke", izjavio je Lesar nakon objave prvih neslužbenih i nepotpunih rezultata izbora za Europski parlament.

Laburisti su u prošlom mandatu imali u Europskom parlamentu jednog zastupnika - Nikolu Vuljanića. Laburisti su se nadali da će i na ovim izborima za Europski parlament ponoviti prošlogodišnji uspjeh te osvojiti jedan mandat, a priželjkivali su i dva mandata.
 

Pročitajte više