Letovanić poplavljen, Jakovina poručuje: Na nasipu se već radi

Foto: Hina

MINISTAR poljoprivrede Tihomir Jakovina poslao je danas poruku mještanima Letovanića koji je prekjučer ponovo poplavljen.

Mještane je naljutila ministrova izjava da tamošnji nasip nije prioritet.

"Dio moje izjave izvađen je iz konteksta, nismo rekli da nije prioritet nego da je s obzirom na katastrofu u županjskoj Posavini bilo puno većih prioriteta. Na nasipu se već radi, iako je riječ o zaobalnim vodama, o ribnjaku koji je godinama zapušten Hrvatske vode će ga sanirati", rekao je Jakovina.Jakovina je dodao da je zatražio izvješće Hrvatskih voda o razlozima pucanja nasipa.

Mještani pokupskog Letovanića ponovno nakon sedam mjeseci vode borbu s vodom, jer su u nedjelju zaobalne vode koje dolaze iz zapuštenog obližnjeg ribnjaka poplavile stari neobnovljeni nasip, a potom i zečje nasipe koji su mještani počeli dizati.

"Za Letovanić je zapušteni ribnjak stalna opasnost. Već smo predlagali da ga se preda nekome u zakup, te da se na kanalu Obed izgradi ustava, međutim ništa nije učinjeno. Zbog toga nam ribnjak ostaje stalna opasnost", rekao je načelnik Lekenika Ivica Perović.


 

Pročitajte više