Linić bez odgovora o opraštanju dugova prijateljima, ali puna mu usta "jednog portala"

Screenshot: Jabuka Tv   

"VELIKI galame od straha. Da! Od straha. Ali kada veliki galame onda ih svi ne doživljavaju pa guraju u prvi red lažne kumice, švercere na tržnicama, hotelijere, vlasnike restorana i male ugostitelje", rekao je večeras ministar financija Slavko Linića gostujući u emisiji 2u 9 voditelja Romana Bolkovića na Jabuka TV. Naime, Linić je odgovarao na pitanje što kaže na sve češće i glasnije kritike da štiti velike a udara na male. Odnosno zašto se dugovi opraštaju velikim, a običnim građanima se događa represija. 
 
"Medijska scena prljava i pokvarena"
 
To je pitanje dugo mučilo ministra Linića tijekom cijele emisije te se često vraćao iako su teme bile sasvim drugačije. 
 
"Na primitivne napise pojedinih portala i medija ne želim se osvrtati. Pokušaj diskreditacije  da sam  ja lopov, kradljivac i da imam račune vani. Gdje bi bio kada bih se osvrtao na svaki napis. Takvi blate medijsku scenu", rekao je Linić kada mu je postavljeno pitanje o sumnjivim predstečajnim nagodbama Taxi Cammea i tvrtke Viam u Dubrovniku. No, Linić je opet krenuo u obračun sa svojim kritičarima. 
 
"To je dokaz da je medijska scena prljava i pokvarena", rekao je Linić koji je više puta naglasio da se nema namjera očitovati o pisanjima "jednog portala". Na izravan upit o predstečajnim nagodbama odnosno što je nužno da se nekome dug oprosti Linić je pokušao biti precizan. 
 
"Mora se ponuditi program! Odnosno koliko je potrebno svježeg kapitala i koliko se duga mora otpisati. Sve je tu jasno", rekao je ministar Linić. Voditelj se komentirajući predstečajnu nagodbu opet vratio na kritiku da je Linić u stanju opraštati dug od 20 milijuna kuna, ali ne i onaj od 20 tisuća kuna. 
 
Što ja imam umjesto zahvalnosti?
 
"To su najgluplji komentari! Ispada da sam ja neodgovoran ministar. Svaka predstečajna nagodba je na stranicama Fine. Ne mogu ja o kafanskim pričama. Što mi imamo za zahvalnost! Birtijske priče i zločeste portale. Ma zamislite da mi odustanemo od predstečajnih nagodbi? Zamislite. Pa je li vi shvaćate da je jedna Vlada RH pred izazovom kako naplatiti 50 milijardi kuna i da je sustav blokiran 45 milijardi. Mi smo ponudili rješenje. Nije toliko ljudi na burzama. O čemu mi govorimo? O birtijskim pričama i lažima jednog portala. Treba li sve vratiti na stečaj", rekao je u svom monologu Linić. 
 
Linić je rekao da ne može i ne želi komentirati događaje u Ini. Voditelj Bolković nije iskoristio priliku pa ministra Linića pitati za jednu od najvećih afera u Milanovićevoj Vladi a to je istraga u Jadranskom pomorskom servisu koja se tiče inozemnih računa. 
 
Otkazi u javnom sektoru? 
 
Ministar Linić gostovao je i u Dnevniku Nove TV gdje je najavio nove daljnje rezove u proračunu.
 
"Očito je da će biti daljnjih rezova, a Vlada jasno poručuje kako jedino neće dirati mirovine jer su one preniske. Broj zaposlenih će se možda prije dirati nego plaće. Njih više ne bi smjeli smanjivati jer su one premale u javnom i državnom sektoru ", rekao je Linić 

Pročitajte više