Linić prijeti Milanoviću: Šutjet ću do europskih izbora!

Foto: Index
Video: Dario Dalmacija

NEKOLIKO sati nakon svoje smjene, Slavko Linić sazvao je u Ministarstvu financija konferenciju za medije. Linić je dao tek kratku izjavu, nakon koje nije odgovarao na pitanja.

Linićevu izjavu objavljujemo u cijelosti:

"Želim jasno reći da sve o predstečajnoj nagodbi vezano za trgovačko društvo Spačva je učinjeno sukladno zakonu. To je razlog da Spačva danas posluje redovito i, ono što je najvažnije, svoje obaveze i prema državnom proračunu i prema ostalim vjerovnicima plaća redovito. Svu kronologiju uz Spačvu d.d. objavili smo na portalu Ministarstva financija. Ali ono što je važno i što nismo istaknuli: danas Spačva d.d. redovito uplaćuje prihode u proračun RH. Spačva je sa dugom i sa redovitim porezima uplatila 18,9 milijuna kuna. To je rezultat predstečajne nagodbe i poruka je vrlo jasna: nismo samo spasili 600 radnih mjesta već punimo i državni proračun.



Vezano za odluku predsjednika Vlade RH, vrlo jasno - to je njegova odluka i ja ju prihvaćam. Ali isto tako želim reći i poručiti svojoj stranci: s obzirom da sam preko 20 godina član te stranke, da sam puno dao u stvaranju te stranke, želim da uspije i na parlamentarnim izborima za Europski parlament, a to znači da ne želim nikakvih komentara do izbora. Prema tome, sve što mislim o odnosima s premijerom, razlozima, reći ću nakon 25. svibnja jer želim uspjeh svom SDP-u i njegovim koalicijskim partnerima. S obzirom da prihvaćam odluku premijera o svom razrješenju, želim se zahvaliti svim svojim suradnicima u Ministarstvu financija. Bili su izvanredni, to je razlog zašto smo zajednički i najbolje ministarstvo, s najviše uspjeha u Vladi RH. Od portira do svog pomoćnika. Oni su ti kojima mogu zahvaliti na svim rezultatima koje je Ministarstvo financije postiglo. Želim se zahvaliti i svojim kolegama ministrima jer smatram da smo u teškim uvjetima postigli određene rezultate i bilo je zadovoljstvo s njima raditi.

Ono što još želim reći na kraju jest da sam i vama zahvalan jer ocjenjujem da sve što smo htjeli imali smo mogućnosti građanima prenijeti vezano za naš rad u Ministarstvu financija. To je valjda i razlog zašto su mnogi građani i uspjeli da na ovim rezultatima život u RH postane lakši".

Pročitajte više