Lovački pas utrčao u dječji vrtić u Srbiji i izgrizao petero djece: Mališani od šoka ne mogu spavati

Foto: Blic

PETERO djevojčica i dječaka u dobi od 5 godina ozlijedio je lovački pas koji je kroz rupu u ogradi ušao u dvorište dječjeg vrtića "Snežana" i napao ih, javlja Blic.

Lovački terijer koji je napao i izgrizao djecu, nije pokazivao nikakve znakove bolesti ili bjesnoće, tvrde djelatnici veterinarske inspekcije koji su ga uhvatili i pregledali. Roditelji su apsolutno ogorčeni zbog ovog događaja, za koji ne krive psa, već upravu vrtića koja, kako tvrde, nije osigurala adekvatno osiguranje vrtića.

Mališane su odmah nakon incidenta zbrinuli liječnici i, na sreću, nitko od njih nije teže ozlijeđen. Ipak, roditelji djece tvrde da je mališane događaj jako pogodio. Neki od njih uopće ne mogu spavati, dok se drugi sada panično boje svake životinje na koju naiđu. Jedno je dijete zadobilo duboku ranu te je zadržano na liječenju.

Napad se dogodio u dvorištu dječjeg vrtića, dok su se djeca bezbrižno igrala. Psa je vjerojatno na napad potaknuo glasan dječji smijeh te se provukao kroz rupu u staroj ogradi i počeo napadati djecu. Teta koja je čuvala djecu pokušala ih je brzo vratiti u zgradu i zaustaviti psa, a to joj je uspjelo tek nakon što je u pomoć dotrčao i vlasnik psa. On je izjavio da je šokiran ponašanjem svog psa, koji je još uvijek zapravo štene. Tvrdi da i sam ima troje djece i da pas nikada nije pokazivao znakove agresivnosti.

Pročitajte više