MOL: Zabrinuti smo načinom na koji ministar Vrdoljak šteti ugledu Ine

Foto: Hina

POTPREDSJEDNIK korporativnih komunikacija MOL-a, Dominic Köfner, reagirao je priopćenjem na optužbe ministra Ivana Vrdoljaka koji je kazao kako je Hrvatska izgubila nekoliko milijardi dolara te da MOL već pet godina uništava Inu.

"Nakon što je konačno prihvaćen poziv MOL grupe da se ubrzaju pregovori, MOL je bio ohrabren što je Ministarstvo gospodarstva napokon iznijelo prijedloge o budućem razvoju Ine. Nažalost, Ministarstvo je ponovno spomenulo pitanja iz prošlosti, koja će se ionako razjašnjavati u arbitražnim postupcima, a nisu predstavljene nikakve razumne ideje za budućnost", stoji u priopćenju.

Köfner navodi kako se medijski istup Vrdoljaka može protumačiti "kao pokušaj skretanja pozornosti s njegovih posljednjih propisa, što je Ini izazvalo štetu veću od milijardu kuna".

"MOL grupa mora istaknuti kako je Ina pozitivno pridonijela hrvatskom blagostanju kroz ulaganja MOL grupe kao i kroz izvrsno upravljanje.

Ministarstvo se također pozvalo na studiju gospodina Umičevića, čija neovisnost se treba staviti pod znak pitanja. MOL grupa smatra da je ta studija, koju MOL uopće nije vidio, sramotna naručena umotvorina, potpuna bezvrijedna pred bilo kojim nezavisnim sudom" navodi Köfner i tvrdi da su brojke koje je Ministarstvo gospodarstva predstavilo jednostavno pogrešne. Tvrde da Ina hrvatskom BDP-u pridonosi s 2 ili 3 posto, a ne s 9,4 posto.

"Budući da na temelju ove studije Ministarstvo javno raspravlja poslovanje Ine i njene revidirane brojeve bez savjetovanja s Inom, MOL grupa predložit će Nadzornom odboru Ine da zatraži kopiju studije od Ministarstva gospodarstva i raspravi pojedinosti koje negativno utječu na ugled i aktivnosti Ine.

MOL grupa vrlo je zabrinuta načinom na koji ministar Vrdoljak šteti ugledu Ine i zloupotrebljava oko 14.000 zaposlenika Ine za političke intrige", stoji u priopćenju.

Pročitajte više