Mađarska pooštrila mjere na granici, drastično smanjen broj pristiglih izbjeglica u Austriju

Foto: FAH

NAKON što je službena Budimpešta pooštrila pogranične mjere prema izbjeglicama koji preko Balkana hrle prema zapadnim i sjevernim zemljama Europe, u Austriju je u utorak ušao manji broj ljudi, priopćila je austrijska policija.

"Noć je bila malo mirnija. Od ponoći do jutros ušlo je 1800 ljudi", kazao je glasnogovornik austrijske policije u Gradišću.

Samo dan ranije, u ponedjeljak, prije nego je Mađarska bodljikavom žičanom ogradom doslovce "zapečatila" svoju granicu, u istočnu Austriju je preko pograničnog grada Nickelsdorfa ušlo rekordnih 15.700 ljudi.

"Vjerujemo da je u Mađarskoj prije blokade granice još bilo više tisuća ljudi u pokretu i oni će se zasigurno probiti do Nickelsdorfa i pokušati nastaviti putovanje prema Njemačkoj", dodao je glasnogovornik.

Unatoč kontroli na granici s Austrijom, u Njemačku je u ponedjeljak vlakom ušlo 4537 tražitelja azila, izvijestila je u utorak savezna policija. Njihovim dolaskom broj tražitelja azila koji su stigli u Njemačku vlakovima od početka mjeseca narastao je na 91.823, rekla je glasnogovornica policije u Potsdamu.

 

Pročitajte više