Madunić o navodima da je Fiolić dao Sanaderu na ruke 25 milijuna kuna: Ne mogu reći što je točno, a što nije

"MOGU vam samo reći da ovo nije točno. Odnosno što je točno, a što nije to vam ne mogu reći", rekao je odvjetnik Stjepana Fiolića Ante Madunić u telefonskom razgovoru za Media servis komentirajući navode o tome da je Fiolić nadopunio svoj iskaz Uskoku kazavši da je novac iz afere Planinska - 25 milijuna kuna, dao Sanaderu na ruke!

Podsjetimo, Stjepan Fiolić, Ivo Sanader, Petar Čobanković i sudski vještak osumnjičeni su da su oštetili državu za 25 milijuna kuna. U aferi Planinska bivši HDZ-ov zastupnik i mesar Fiolić osumnjičen je za malverzacije i precijenjenu prodaju poslovne zgrade u Planinskoj ulici Hypo Leasingu, a koji je potom dao u najam Vladi. Uskok za sudjelovanje sumnjiči i bivšeg ministra Čobankovića, a bivšeg premijera sumnjiče da je za to dao "zeleno svjetlo". HRT je u svom sinoćnjem Dnevniku objavio kako je u nadopuni iskaza Uskoku Fiolić kazao kako je novac dao osobno Sanaderu.

Madunić zbog trajanja istrage ne može komentirati

Fiolićev odvjetnik Ante Madunić je objasnio da istraga još traje pa se stoga i ne može očitovati o istinitosti Fiolićevog iskaza koji je procurio u medije.

Osim što je Fiolić navodno Uskokovim istražiteljima ispričao kako je 25 milijuna kuna izvučenih na račun prodaje zgrade u Planinskoj ulici predao u gotovini na ruke Ivi Sanaderu, navodno je rekao i da mu je Sanader vrijedne umjetnine, one Vlahe Bukovca, dao na čuvanje prije odlaska iz Hrvatske. Te je slike policija navodno već oduzela. Madunić ništa od toga nije želio potvrditi pozivajući se na tajnost istrage.

Pročitajte više