Malom Tinu treba pomoć: Gubi vid, operacija jedini spas

Foto: SKLAD Đakovo

U TIJEKU je humanitarna akcija za osmogodišnjeg Tina Željeznika iz Đakova. Dječaku je zbog drastičnog rasta dioptrije i sve slabijeg vida potrebna hitna operacija. Kako prenosi Glas Slavonije, zbog hitnosti zahvata roditelji nisu u mogućnosti u kratkom roku osigurati novac za troškove operacije koji iznose malo više od 3.000 eura za operaciju u Beogradu, ili oko 5.000 eura u Belgiji, bez putnih troškova.

"Tin već duže nosi naočale i ima veliku dioptriju. Raste mu očna jabučica i neizvjesno je što će dalje biti. Sada vidi na lijevo oko gdje mu je dioptrija -20, a ne zna se zbog čega, došlo je do problema s desnim okom. Liječnici su nam rekli kako su problemi mogli nastati i prilikom udarca, no mi ne znamo za takav slučaj. Operacija je hitno potrebna da mišići u oku ne bi odumrli. Nisam stručnjak, ali su nam liječnici pojasnili da se odvojila retina, odnosno mrežnica od oka. To se što prije mora zalijepiti. U Zagrebu nam je rečeno da nam ne garantiraju uspjeh, odnosno da mogu `zakrpati`, ali ne do kraja izliječiti. Nisu stručni za to", kaže Tinova mama Zdenka i dodaje kako su im zagrebački liječnici predložili liječnike u inozemstvu: "Dobili smo ovih dana dopis iz Belgije, pa bi već 12. ovog mjeseca trebao krenuti na put, a 13. bi bio operiran".

Svi koji žele pomoći malom Tinu, donaciju mogu uplatiti na žiro-račun otvoren na Tinovo ime u Splitskoj banci. Broj računa je: HR 6423300033153002175.

Pročitajte više