Zagrepčani humanitarnom utrkom pomažu djeci oboljeloj od dijabetesa

Foto: Shutterstock

NA TRGU Petra Preradovića okupilo se mnoštvo građana koji su prijavom na utrku podržali humanitarnu akciju "Trčanjem mijenjamo dijabetes - Mladi za mlade" koja će se održati u nedjelju, 6. listopada s početkom u 10 sati u zagrebačkom parku Maksimir.

Osim prijava uz startninu, mogla se kupiti i službena majica utrke koju je posebno za ovu humanitarnu akciju dizajnirao slavni dvojac Davor Bruketa i Nikola Žinić. Time su svi i kupnjom majice mogli podržati ovu humanitarnu akciju u organizaciji Društva roditelja, liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika za pomoć djeci i adolescentima oboljelima od šećerne bolesti "Veliki za male sa šećernom bolešću".

Prijave će osim danas biti organizirane i sljedeću subotu, 5. listopada, na štandu na Cvjetnom trgu od 10 do 13 sati, a moguće su i na sam dan utrke najkasnije do 9:30 sati.

Organizatori su izvijestili da je glavna ideja ove humanitarne akcije okupiti polaznike svih razreda srednjih škola koji će sudjelovanjem u utrkama od 2 i 5,6 kilometara podržati svoje vršnjake koji boluju od šećerne bolesti, ali i sve zainteresirane koji im na ovaj način žele pružiti podršku. Humanitarna utrka uključivat će nekoliko timova od trideset trkača, a svaki pojedini tim bit će pod pokroviteljstvom velikih tvrtki koje na taj način podupiru projekt.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara