Maras: HDZ koristi sitne strasti, Rimac nije reagirala na povike, samo je vikala "Idemo do pobjede"

Foto: FAH

MINISTAR poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je kako ništa, pa ni incident na koncertu u Kninu, ne može umanjiti veličanstvenu pobjedu Hrvatske od prije 20 godina, dok prosvjednu notu srbijanskog ministarstva vanjskih poslova hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu zbog "govora mržnje" protiv Srba prigodom obilježavanja 20. obljetnice Oluje, kaže, ne doživljava ozbiljno.

"Ne doživljavam taj protest Srbije ozbiljno jer znam da to Hrvatska nije. Radilo se o par neodgovornih pojedinaca i neodgovornoj stranci koja se prema tome ne želi očitovati", rekao je Maras novinarima na Mirogoju.

Ako se dogodio određeni propust ili incident odgovornost je, smatra Maras, na organizatorima skupa. "Vidjeli ste jednu istaknutu dužnosnicu HDZ-a koja nije reagirala na sramotne povike već je izišla na pozornicu i vikala 'Idemo dalje do pobjede'. Odgovornost stranke u Hrvatskoj je da osudi takve stvari i bilo bi dobro da i HDZ to radi", mišljenja je Maras.

Bio bi, kaže, sretan da je ta dužnosnica (kninska gradonačelnica Josipa Rimac) došla na pozornicu i rekla nemojte to govoriti, to nije Hrvatska. "HDZ koristi sitne strasti kako bi sebi pomogao što nije odgovorno državničko ponašanje i može dovesti do situacija da ih netko iskoristi", uvjeren je Maras.

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova uručilo je u četvrtak prosvjednu notu hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu zbog navodnog govora mržnje protiv Srba prigodom obilježavanja 20. obljetnice oslobodilačke akcije Oluja nakon što je hrvatsko ministarstvo oštro prosvjedovalo zbog paljenja hrvatske zastave u Beogradu i osudilo izjave srbijanskog predsjednika kojima se osuđuje ova hrvatska pobjedonosna akcija.

Pročitajte više