Matić: Od šest ujutro pretražuju Pripuzove prostore; Miljević i dalje ne zna zašto je Ljubičić priveden

Foto: Tino Jurić/Pixsell

U TIJEKU je pretraga poslovnih predsjednika Uprave C.I.O.S.A Petra Pripuza, potvrdio nam je njegov odvjetnik Mate Matić. Odvjetnik Mate Matić za Media servis nije htio govoriti za što se točno tereti njegovog klijenta Petra Pripuza, podsjetivši kako je, ulaskom u predmet u PNUSKOK-u, preuzeo i obvezu tajnosti. Rekao je kako se trenutno pretražuju poslovni prostori.

"Završili smo noćas pretragu kuće i bilo je rečeno da će cijelu noć nastaviti s pretragom poslovnog prostora, ali je onda hitno došao nalog da se to prekida i da će to krenuti danas. U pola šest su me zvali da će u šest krenuti pretraga poslovnih prostora, i to je sada u tijeku", rekao je Matić.

Nakon pretrage, procedura je poznata, kaže Matić: u roku 24 sata moraju ga dostaviti do pritvorskog nadzornika i provesti ispitivanje u roku od 16 sati. Nakon toga, u roku od 48 sati mora doći do suca istrage koji će vjerojatno, kaže Matić, odlučivati o prijedlogu DORH-a o istraživanju istražnog zatvora.

"U toj fazi mi imamo zakonski mogućnosti tražiti da se ne određuje zatvor nego neke mjere, ili eventualno jamstvo, ali to ćemo rješavati u hodu", kaže Matić za Media servis.

Miljević: Ne pronalazim Ljubičića u optužbama

Odvjetnik predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića Veljko Miljević kaže kako ne pronalazi svojeg klijenta u onom za što ga se sumnjiči.

Miljević je rekao kako je jutros nastavljena pretraga u Zagrebačkom holdingu, a o stvarima za koje se tereti Ljubičić kaže.

"Radi se o nepravilnostima u pogledu zapošljavanja u Holdingu i nepravilnostima u javnoj nabavi. Ja ću vam reći da niti u jednoj od tih tema ja ne nalazim gospodina Ljubičića niti on sam sebe nalazi. Dolazak u Gajevu u USKOK DORH-a ne ovisi od nas već kada će policija dovršiti svoj rad u radnjama koje su po zakonu ovlašteni učiniti.", kaže Miljević.

Miljević kaže da u svojoj odvjetničkoj praksi još nije vidio privođenje u nedjeljno poslijepodne s pretragom zbog sumnje u slična djela i napominje.

"Dao je sve potrebne informacije, sve ono što je bilo potrebno da se provjeri vjerodostojnost njegovih izjava već odavno se nalazi kod tijela gonjenja. Dakle, sve što traže oni već imaju. I mi ćemo s obranom lako.", kaže Miljević.

Pročitajte više