Matić: Paloma, Teta Violeta i Hrvatski list su najbolji WC papiri, ali od Hrvatskog lista prsti i guza ostaju crni

Foto: Davor Pongračić/Cropix

MINISTAR branitelja Predrag Matić Fred izvijestio je da nije bilo nikakvih negativnih posljedica objave Registra branitelja.

"Najvažniji pozitivni pomak nakon objave Registra je taj da su građani Republike Hrvatske napokon dobili priliku da upoznaju najčasnija imena Domovinskog rata i nacionalne povijesti. To je bio smisao Registra - da imena istinskih hrvatskih branitelja ostaju upisani ne samo u povijesti nego i u svijesti svih hrvatskih građana", rekao je Matić.

Ministar branitelja je dodao kako je Registar potvrda da se hrvatski branitelji nemaju čega bojati. "Nema uhićenja na granicama, nema samoubojstava, nema optužnica što su bili argumenti protivnika objave", podsjetio je Matić.

"Ja sam zbog toga jako zadovoljan, a da li ima onih koji zbog toga nisu zadovoljni nije me briga", rekao je Matić koji je ponovio da motive protivljenja ne zna, a da ne želi govoriti o tome jer bi oblatio čistu priču o objavi Registra.

"Reći ću samo još ovo: kad je Registar objavljen, kad je učinjen javnim i kad je donio samo pozitivne efekte, neka se svi oni koji su proteklih 20 godina krojili braniteljsku politiku zapitaju s koliko su otvorenosti i poštovanja prema braniteljima, ali i prema hrvatskoj javnosti to činili", istaknuo je Matić.

Matić: Pitali su me koji je najbolji toaletni papir u Hrvatskoj


"Nakon što sam se borio za ovu državu i devet mjeseci proveo u logoru vjerojatno nisam zdrav kao neki koji sjede ovdje među vama, ali nisam baš tolika budala i luđak da inzistiram da se objavi moj ratni put u Registru branitelja, a da nešto nije točno", odgovorio je ministar branitelja Predrag Matić Fred HDZ-ovom Tomislavu Iviću.

Čitao je neke komentare na internetu i pronašao, kaže, jedan pametan. "Kaže, pa dobro tko je taj Matić da se njemu ne može stati na kraj. Nadam se da mi nećete stati na kraj, kao što ste stali Igoru Rađenoviću, Dušanu Miljušu ili supruzi gradonačelnika Sabe. Nadam se da nećete na taj način", istaknuo je Matić.

Iz HDZ-ovih klupa dobacivali su mu da ne čuju dobro, aludirajući na njegovu nedavnu izjavu. "Ne čujete dobro. Čut ćete. Izvolite još jedanput. Kažu sada kad si ministar, svašta te pitaju, pitali su me između ostalog, koji je najbolji toaletni papir u republici Hrvatskoj. Ja sam rekao Paloma, Teta Violeta i Hrvatski list. S tim što sam ih prevario zbog Hrvatskog lista. Vjerujte, probao sam, ostali su crni prsti, da ne govorim za onaj drugi dio tijela koji se ne vidi. On je ostao još crniji", kazao je Matić.

Možete me slobodno provjeriti, rekao je Matić. "Mogu vam isto tako reći, gospodine Iviću da sam i za vas čuo da ste primljeni u Hrvatsku vojsku i da imate više dana nego general Glavaš koji vas je primio u Hrvatsku vojsku", rekao je ministar branitelja.

Milanović: Ivićevo pitanje je dno dna

Premijer Zoran Milanović burno je reagirao na pitanje HDZ-ovog saborskog zastupnika Tomislava Ivića ministru branitelja Predragu Fredu Matiću.

Ivić je, naime, ministra Matića pitao što će poduzeti protiv branitelja Freda Matića čiji se podaci iz Registra branitelja razlikuju od onih koje je sam objavio u svojoj knjizi "Ništa lažno".

Iako je Matić odgovorio Iviću, o toj temi je progovorio i Milanović. "To je jako ružno, to je grozno, tu nema nimalo ljudskog poštovanja, tu nema ničega. Neću šutjeti na takve stvari jer je to ispod razine ljudskog dostojanstva i to ću mu reći u četiri oka kada ga vidim. Ne mogu to spriječiti, ne pada nam na pamet, ali o tome treba govoriti. To je naprosto ljudski, vojnički, hrvatski jadno. Dno dna", izjavio je Milanović.

Pročitajte više