Matijašević traži prijevremene izbore: Vlada nema kompas i Hrvatsku ubrzano vodi u propast

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević ustvrdio je danas da prijedlog rebalansa državnog proračuna pokazuje da Vlada nema kompas i Hrvatsku ubrzano vodi u propast, pa je krajnje vrijeme za prijevremene izbore.

Matijašević je na konferenciji za novinare rekao da je prijedlogom rebalansa državnoga proračuna Vlada, po tko zna koji put, potvrdila nestručnost, neznanje i dezorijentiranost, što pokazuje poigravanje sa stopom doprinosa za zdravstvo i njen povratak na razinu od 15 posto, uz ostavljanje podignute stope PDV-a na 25 posto.

Smanjenje doprinosa uzrokovalo je rastakanje zdravstvenog sustava, a ničim nije pomoglo gospodarstvu jer je povećana stopa PDV-a, dok su u najvećem dijelu ostali egzistirati razni parafiskalni nameti, kaže Matijašević.

Ocijenio je da su s takvim potezima najgore prošli građani, jer im je smanjena dostupnost i kvaliteta zdravstvenih usluga, a pala im je kupovna moć, što je za posljedicu imalo gašenje radnih mjesta u realnom sektoru.

Ustvrdio je kako je u pet godina Hrvatsku napustilo oko 70.000 mladih i obrazovanih ljudi, a u realnom sektoru je izgubljeno oko 114.000 radnih mjesta, što su posljedice Vladine politike u zadnje dvije godine, koja se samo nastavlja rebalansom prorčauna.

"Krajnje je vrijeme da hrvatsko društvo čim prije inicira prijevremene izbore, jer svaki dan ostanka na vlasti ove skupine nekompetentnih osoba štetu čini težom i, bojim se, već sada nepopravljivom", rekao je Matijašević.

Pročitajte više