Meksički državni odvjetnik šokirao javnost na konferenciji o nestalim studentima: Svega mi je dosta

Screenshot: YouTube

U MEKSIKU već tjednima traju istrage o otmici i ubojstvima 43 studenata. Rezultati policijske istrage ukazuju na to kako iza tragičnih događaja stoje korumpirani policijski službenici i članovi narko bandi, prenosi Reuters.

Odgovarajući na niz pitanja o slučaju koji je uzdrmao meksičku javnost, Jesus Murillo, meksički državni odvjetnik, izazvao je neodobravanje raznih skupina kada je na kraju konferencije za novinare u petak navečer rekao kako mu je "bilo dosta" ("Ya me canse").



Do Murillove izjave došlo je nakon što je objasnio novinarima kako su studenti vjerojatno spaljeni od strani članova narko bandi, a na kraju su njihovi ostaci bačeni na deponij i u rijeku.

Rečenica meksičkog državnog odvjetnika poput požara se proširila društvenim mrežama, pa su tako ""YaMeCanse (dosta mi je) i "estoycansado (umoran sam) pri vrhu korištenih "hashtagova" na meksičkom Twitteru.

Aktivisti koji prosvjeduju protiv načina na koji vlada vodi istragu u noći s petka na subotu ispisali su grafit s natpisom "Dosta mi je... straha" na ulaz u ured državnog odvjetnika Murilla.

Prosvjednici napali zgrade vlade, palili automobile

Preko 300 studenata u subotu je napalo vladine zgrade Guerrera u Chilpancingu, u znak prosvjeda zbog netransparentne istrage o nestancima i smrtima 43 studenata u Meksiku, prenosi ABC News.

Studenti su bacali kamenje na prozore zgrada, a zapalili su preko deset vozila. Među spaljenim vozilima našlo se i nekoliko kamiona te policijsko vozilo.

"Tražimo istu stvar kao i inače. Želimo saznati što se dogodilo našim drugovima, želimo ih vidjeti žive", rekao je maskirani prosvjednik.
 

Pročitajte više