Milanović kratko: Linić ispunio obećanje da će blatiti

Foto: Hina

PREMIJER Zoran Milanović osvrnuo se kratko na optužbe Slavka Linića da je pogodovao obitelji i prijateljima na štetu države.

 "Nisam to stigao gledati, bio sam na putu i ovdje u Čakovcu. Ono što su mi prenijeli, to je sve neistina. Nažalost, bivši ministar drži se obećanja koje je dao, a to je da će nas blatiti", rekao je Milanović koji je izrazio žaljenje zbog toga.

"Rekao sam da je za mene taj slučaj završen, ako je uopće slučaj", dodao je.

"Što se tiče nekakvog kredita u HBOR-u, ja odgovaram za Vladu, za članove Vlade i širi krug Vlade, o tome ne znam ništa i ne mogu znati ništa. To mi je potpuna novost", rekao je premijer.

Kazao je kako ne može za takve stvari odgovarati. "Ljudi vode privatne živote, imaju privatne aranžmane i ja ni na koji način na te stvari ne utječem", rekao je Milanović.

Josipović je žalostan

Kratak komentar Linićeve press konferencije dao je i predsjednik Ivo Josipović. Rekao je da je žalostan zbog svega da se događa u SDP-u i dodao da nije dobro za Hrvatsku da se ovakvi sukobi vode unutar Vlade i vladajuće stranke.

"Danas imamo jako velikih problema i zbog toga mislim da iscrpljivanje u različitim svađama nije dobro za Hrvatsku", izjavio je Josipović u Čakovcu gdje je, zajedno s Milanovićem, bio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Čakovca.

Linić je sat vremena u Rijeci nizao optužbe na račun premijera Milanovića, točnije na njegovog brata i prijatelje. Ustvrdio je kako je Milanovićev brat bio u sprezi sa šeficom Porezne uprave, te da je premijer pod velikim utjecajem svog prijatelja koji je predsjednik Nadzornog odbora Ine. Optužio ga je i da je htio pomoći da tvrtka Mali biskviti dobije kredit od HBOR-a.

 

Pročitajte više