Milanović o rastu popularnosti HDZ-a: Ankete nisu točne

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Vlade i SDP-a Zoran Milanović te predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nisu danas novinarima u Kninu htjeli komentirati najnovije ankete o popularnosti njihovih stranaka, poručujući kako im ankete nisu bitne.

Zamoljen za komentar ankete Crodemoskopa po kojoj je rejting HDZ veći za četiri posto (24,3 posto) u odnosu na SDP (20,3 posto), što je i najveća HDZ-ova prednost nad SDP-om zadnjih godina, Milanović je rekao kako taj rezultat nije točan. "To nije točno, ali ne komentiram ankete, prije nekoliko dana je bila jedna druga anketa", kazao je.

Pustimo ankete

Naglasio je kako je do idućih parlamentarnih izbora još godinu i pol dana. "U godinu i pol dana imamo dovoljno vremena da, ne samo na način koji se danas vidio (zviždanje državnim čelnicima na proslavi u Kninu), nego i s konkretnim rezultatima, a s obziron na pustoš koju nam je HDZ ostavio - opljačkanu državnu blagajnu i zemlju, da napravimo ono što će građani koji su sve nervozniji prepoznati, jer oni imaju prava na veća očekivanja", rekao je Milanović i zaključio: "Pustimo ankete".

Karamarko je, pak, ustvrdio kako je HDZ-ova prednost nad SDP-om veća od 4 posto, koliko navodi anketa Crodemoskopa.

Karamarko: Ima i 15 posto razlike u našu korist

"Mi njih na izborima za Europski parlament pobijedimo s 12 posto razlike, a onda se netko sjeti da je ta razlika sada 4 posto u našu korist. Ali, ja vam tvrdim da u ovom trenutku vidim jedno 15 posto razlike u našu korist, a to ćemo pokazati i na budućim izborima", istaknuo je Karamarko.

Upitan kako komentira anketu po kojoj HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu države Kolinda Grabar Kitarović zaostaje jednu trećinu glasova za protukandidatom Ivom Josipovićem, odgovorio je kako je "vrlo skeptičan prema anketama". "Ankete su uvijek protiv nas i naših kandidata, a mi pobjeđujemo na izborima. Neka ostane i dalje tako", poručio je Karamarko.

Pročitajte više