Ministarstvo branitelja za Index: Naručili smo električna kolica i osigurali financijsku pomoć Dedakoviću Jastrebu

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell

NAKON što su gotovo svi hrvatski mediji objavili potresnu priču vukovarskog branitelja Mile Dedakovića Jastreba, Index je kontaktirao Ministarstvo branitelja kako bi doznao što institucije države čine da bi pomogle jednom od najistaknutijih imena obrane Vukovara.

> Ispovijest vukovarskog heroja Dedakovića Jastreba:  "Kao da se ništa nije dogodilo, kao da je Vukovar bio tek jedan običan san... Više mi nije ni do života!"


Dedaković je u intervjuu za braniteljski portal izjavio kako živi na rubu egzistencije, bez adekvatne medicinske pomoći, zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo, a posao propao.

"Ministar je upoznat sa slučajem gospodina Mile Dedakovića Jastreba, a Ministarstvo je u stalnom kontaktu i s gospodinom Dedakovićem i s njegovom suprugom Terezom. Osim toga, gospodin Dedaković je prošli tjedan bio u Ministarstvu, pa se ministar i neposredno upoznao s pogoršanjem njegove zdravstvene situacije", odgovorili su na Indexov upit iz Ministarstva branitelja.

"Ministarstvo pomaže i nastavit će pomagati Dedakoviću"



"Ministarstvo branitelja je pomagalo, pomaže i pomagat će gospodinu Dedakoviću kad god se za tim iskaže potreba i kad god to realne mogućnosti Ministarstva dopuste.

Ministarstvo je već naručilo električna kolica i ona će sutra stići na adresu gospodina Dedakovića, a treba reći da je osigurana i financijska pomoć za kupnju osnovnih medicinskih potrepština. Nadalje, Ministarstvo je imalo namjeru financirati rehabilitaciju gospodina Dedakovića u toplicama, ali je to odgođeno dok se zdravstvena situacija gospodina Dedakovića ne stabilizira.

Na koncu, ministar Matić se upoznao i sa željom gospodina Dedakovića da, uslijed pogoršanja zdravstvenog stanja, proda svoju plantažu i postrojenje za obradu jabuke te se oko tržišnih i zakonskih mogućnosti realizacije te ideje konzultirao i s resornim ministrom, gospodinom Jakovinom", stoji u odgovoru Ministarstva branitelja.

Pročitajte više