Ministarstvo poljoprivrede: Čelnici Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma neće biti smijenjeni

Foto: Arhiva

SPREMAJU se smjene vodećih ljudi i Hrvatskim vodama i Hrvatskim šumama, doznaje HRT iz dobro obaviještenih izvora.

Kako javlja HRT, glavni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić mogao bi postati glavnim krivcem za svibanjske poplave u županjskoj Posavini, budući da je nasip koji je puknuo nadograđivan upravo u vrijeme kada je on bio čelnik Hrvatskih voda. Na čelo Hrvatskih voda trebao bi doći jak SDP-ov kadar, Siniša Kukić, nekadašnji direktor vukovarskog hotela Dunav kojeg je dolaskom na vlast Kukuriku koalicija imenovala direktorom Vodnogospodarskog odijela Osijek. Zbog nezadovoljstva ovom odlukom navodno će još neki visoki rukovoditelji Hrvatskih voda napustiti svoje pozicije.

Smjena prijeti i predsjedniku Uprave Hrvatskih šuma Ivanu Paveliću, kojeg bi, prema pisanju HRT.a, treba naslijediti član Glavnog odbora SDP-a Vinkovčanin Zlatko Cegledi. Podsjetimo, upravo je navodno Pavelićeva tvrtka Tehno-drvo pogodovala Linićevom prijatelju Jozi Kalemu kupivši od Šuma bjelovarsku Česmu. Pavelić odlučno negira da je taj ugovor štetan za Hrvatske šume. Ali priznaje da je s kupnjom Spačve Kalem dobio ekskluzivan ugovor o osiguranju sirovine.

S obzirom na činjenicu da se radi o smjenama osoba koje su u javnosti glasile kao Linićevi kadrovi, postavlja se pitanje obračunava li se na ovaj način Milanović s bivšim ministrom financija. U Ministarstvu poljoprivrede ove navode HRT-a nisu željeli komentirati.

Ministarstvo poljoprivrede: Neće biti smjene Plišića i Pavelića

Ministarstvo poljoprivrede opovrgnulo je danas pisanje nekih medija o navodnim smjenama čelnika Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma Ivice Plišića i Ivana Pavelića, te poručilo da "smjene istih neće biti".

Ministarstvo tvrdi kako Plišić i Pavelić uživaju puno povjerenje i podršku u svom radu ministra Tihomira Jakovine.

"Iznenađeni smo medijskim objavama o navodnim smjenama generalnog direktora Hrvatskih voda Ivice Plišića i predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Ivana Pavelića. Napominjemo da smjene istih neće biti", navodi se u reakciji Ministarstva.

Iz resora poljoprivrede također ističu da, nakon službenog odgovora novinaru HRT-a u kojem su opovrgnuli navode o smjenama, "uistinu ne znaju zašto su plasirane insinuacije i čemu služe, s obzirom da Plišić i Pavelić uživaju puno povjerenje i podršku u svom radu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine".

HRT je, pozivajući se na dobro obaviještene izvore, na svojim internet stranicama objavio kako bi navodno Hrvatske vode i Hrvatske šume uskoro trebali dobiti nove čelnike, a u tekstu se špekulira i o imenima mogućih nasljednika. HRT-ovu objavu prenijeli su i neki drugi medji.
 

Pročitajte više