Mladi, napišite esej o vašem iskustvu u proširenoj EU i osvojite put u Bruxelles

Foto: Shutterstock

SVI MLADI u dobi od 18 do 25 godina mogu do 27. veljače 2015. prijaviti svoje radove na temu iskustva u proširenoj Europskoj uniji. Autor pobjedničkog eseja osvojiti će trodnevni put u Bruxelles, dok će njegov uradak biti objavljen na web stranicama EK i u tiskanom izdanju medijskog partnera projekta, priopćilo je Predstavništvo Europske komisije.

Esej na smije sadržavati više od 1000 riječi, a mladi iz cijele Europe su pozvani da putem njega ponude svoj odgovor na jedno ili oba pitanja, vezana za proširenje Europske unije:

Kakva su vaša iskustva u proširenoj Europskoj uniji?

Kako se proširena Europska unija može suočiti s izazovima budućnosti?


Stručni žiri, sastavljen od predstavnica iz Delegacije EK u Hrvatskoj, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te medijskog partnera Večernjeg lista, ocjenjivati će uratke na temelju kriterija važnosti, interesa za čitatelja, originalnosti, strukture i kvalitete argumenata te stila pisanja.

Natječaj se istovremeno provodi u svih 28 zemalja članica EU, a iz svake zemlje biti će odabran po jedan pobjednik. Dio je to projekta „Tako slične. Tako različite. Tako europske.", kojeg Glavna uprava za proširenje EK provodi s ciljem osvještavanja javnosti o procesu proširenja EU, dodaje se u priopćenju Europske komisije.

Pročitajte više