Muž talijanske europarlamentarke pronađen mrtav u autu. Ona misli da je ubijen

Foto: Screenshot/X

Angelo Onorato, suprug talijanske europarlamentarke Francesce Donato, pronađen je mrtav u svom automobilu u Palermu, javlja Corriere della sera.

Traje istraga o njegovog smrti, ali prema pisanju talijanskog medija, sve je izglednije da si je oduzeo život. No, njegova supruga sumnja da je ubijen.

Da se nešto dogodilo njezinom suprugu posumnjala je nakon što se nije javljao na uzastopne pozive. Naposljetku je putem GPS-a pronašla njegov automobil i pozvala hitne službe. 

Pronađen je na vozačevom mjestu s plastičnom trakom oko vrata. Na njegovom tijelu, unatoč tome što su talijanski mediji prvotno izvještavali, nije pronađena rana od vatrenog oružja. Na majici je pronađena mrlja od krvi. 

Bavio se politikom, bio je vlasnik trgovine namještajem

Istražitelji ne isključuju mogućnost da se Onorato s nekim trebao sastati u ulici u kojoj je pronađeno njegovo tijelo.

Onorato je bio arhitekt i vlasnik trgovina u Palermu. Bavio se politikom kao i njegova supruga, a 2022. godine kandidirao se na regionalnim izborima na listi demokršćana, no nije izabran. 

Njegova supruga 2019. godine izabrana je u Europski parlament gdje se istaknula euroskeptičnim stavovima te protivljenju cijepljenju i restriktivnim mjerama tijekom pandemije.

Pročitajte više