Mrsić: Bernardić je krivac za stanje u SDP-u!

Foto: Hina

UJEDINJENJE i pobjedu dobro organiziranog zagrebačkog SDP-a na lokalnim izborima 2017. najavio je Mirando Mrsić, član predsjedništva SDP-a i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić nakon što je danas predao potpise za svoju kandidaturu za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreba.

"Zagrebački SDP hoće promjenu, novo vodstvo i pobjedu u Zagrebu pa se trebamo organizirati i ujediniti, a za to imam i sposobnosti i znanja", izjavio je Mrsić novinarima u sjedištu zagrebačkog SDP-a u Praškoj ulici te istaknuo kako će, kao gradonačelnik, dovesti SDP do pobjede 2017.

Ocijenio je kako je danas zagrebački SDP izuzetno podijeljen i naveo da za to najveću odgovornost snosi čelni čovjek Davor Bernardić koji je u protekle tri godine "umjesto da je ujedini, razjedinio stranku".

Mrsić smatra i da je zagrebački SDP pretiha oporba u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i da su trebali biti glasniji kad se na sjednici raspravljalo o Zagrebačkom holdingu.

"Trebali su pokazati da u Holdingu, dok je SDP bio na vlasti, nije bilo nikakvih afera ni prodaje gradskog zemljišta pod sumnjivim okolnostima, da je sve funkcioniralo, a da se restrukturiranje nije moglo napraviti jer je gradonačelnik Milan Bandić to godinama opstruirao", kazao je Mrsić.

Oštro se suprotstavio mogućoj privatizaciji Holdingovih podružnica koje su pretvorene u trgovačka društva poput "Čistoće" i naglasio kako to može i treba ostati u gradskom vlasništvu.

"Protivim se privatizaciji Zagrebačkog holdinga i ustrajat ću da se tu i građani dignu na noge", kazao je Mrsić.

Poručio je kako zbog kandidiranja na unutarstranačkim izborima neće uzeti godišnji odmor budući da su u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u tijeku zahtjevne reforme radnog zakonodavstva i zakona o mirovinskom osiguranju te rekao da će zbog dobrih radnih sposobnosti moći paralelno raditi i jedno i drugo odnoso da će kampanju u SDP-u provoditi popodne i navečer, obećavši pritom kampanju bez teških riječi i niskih udaraca.

Na pitanje novinara ima li podršku predsjednika SDP-a Zorana Milanovića odgovorio je da će se Milanović kao član SDP-a u Zagrebu odlučiti za onoga za koga smatra da će najbolje voditi stranku i dovesti SDP do pobjede u Zagrebu.

"Smatram da sam ja taj", zaključio je Mrsić koji je u zagrebački SDP došao u pratnji Gordane Sobol, Igora Rađenovića, Ive Jelušića, Dana Špicera i ostalih SDP-ovaca koji će mu u kampanji davati podršku.

Pročitajte više