NHS: Kolektivni ugovori su svetinja i Vladi nećemo dopustiti miješanje u slobodu kolektivnog pregovaranja

"KOLEKTIVNI ugovori u Republici Hrvatskoj su svetinja i Vladi nećemo dopustiti miješanje u slobodu kolektivnog pregovaranja", poručili su sindikati državnih tvrtki udruženi u Nezavisne hrvatske sindikate odgovarajući na tvrde pritiske pojedinih ministara i Uprava državnih tvrtki.

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever tvrdi kako se politika neopravdano obrušila na prava zaposlenih u državnom sektoru, licitira o rezanju istih, a sve s ciljem fleksibilizacije tržišta rada. "Vlada računa na domino efekt koji će, nakon javnog i državnog, na kraju osjetiti i zaposleni u privatnom sektoru jer priča o previsokim plaćama u 21 državnom poduzeću jednostavno ne stoji", zaključuju sindikati.

Sever: Ovo je najbolji pokazatelj bezidejnosti Vlade


"Vladin pokušaj razjedinjavanja radništva neće proći", poručili su sindikati protiveći se mogućnosti smanjenja plaća, materijalnih prava i demantirajući napise o navodnom višku zaposlenih.

"Kad nemaju snage provesti sustav tako da dignu standard, da omoguće tvrtkama u privatnom vlasništvu da predahnu i da radnici konačno i ovdje nešto dodatno dobiju, sada će spustiti sve dolje zašto što ne znaju kako bi nešto podigli. To je možda najbolji pokazatelj bezidejnosti Vlade u odnosu na ono što je obećavala prije izbora", rekao je predsjednik NHS-a Krešimir Sever.

Pročitajte više