Na olupini Costa Concordije pronađeni ljudski ostaci

Foto: Guliver image/Getty images

TALIJANSKA agencija za civilnu zaštitu potvrdila je da su na olupini broda Costa Concordia pronađeni ljudski ostaci. Do potvrde pronalaska ljudskih ostataka na prošlog tjedna uspravljenom kruzeru došlo je svega dva dana nakon što je potraga za dvoje nestalih u nesreći ponovno pokrenuta.

Pretpostavlja se da se radi o posmrtnim ostacima dviju osoba koje se još uvijek smatraju nestalima nakon havarije - Russel Rebello iz Indije i Maria Grazia iz Italije. Otkriće posmrtnih ostataka dogodilo se tjedan dana nakon što je Costa Concordia napokon uspravljena.

Podsjetimo, u nesreći koja se kraj talijanskog otoka Giglio dogodila 13. siječnja 2012. godine poginule su 32 osobe. Nakon nesreće kruzera koji je prevozio 4.200 putnika 30 tijela je pronađeno, dok su dvije osobe evidentirane kao nestale. Naime, tijela talijanske putnice Marije Grazije Tricarichi i indijskog člana posade Russela Rebelloa nisu pronađena. Njihova tijela spasilački timovi su nakon uspravljanja broda odlučili potražiti po dosad nedostupnim dijelovima kruzera.

Predsjednik talijanske civilne zaštite Franco Gabrielli ponovio je da će tek analize DNK potvrditi jesu li to tijela dvije osobe za kojima se tragalo.
 

Pročitajte više