"Nada dolazi, strah bježi. Syriza, Podemos, mi ćemo pobijediti"

Screenshot: YouTube

PODEMOS, stranka koja je osnovana početkom prošle godine da bi danas slovila kao vodeća politička snaga Španjolske pozdravlja rezultate izbora u Grčkoj.

> Podemos, najjača stranka u Španjolskoj, prije osam mjeseci nije ni postojala

"Nada dolazi, strah bježi. Syriza, Podemos, mi ćemo pobijediti" rekao je u prvom komentaru izlaznih anketa Pablo Iglesias, lider stranke koja dijeli dobar dio svjetonazora s Tsiprasom i njegovom Syrizom.


"Mi večeras čujemo to u Grčkoj i mi se nadamo da ćemo istu stvar uskoro čuti u Španjolskoj".

Oko 8,000 pobornika Podemosa je izborne rezultate u Grčkoj čekalo uz glazbu i dobro raspoloženje u Valenciji. "Mi ćemo ovu večer provesti nasmiješeni," rekao je Iglesias okupljenima.

Pobjedu grčke ljevice pozdravlja i Gerry Adams, vođa irskog Sinn Feina koji je podršku pokazao putem objave na twitteru "Viva Syriza".

Ukoliko pobjeda Syrize rezultira otpisivanjem  pozamašnog dijela grčkog duga, to će koaliciji Sinn Feina, Shanea Rossa i Trockista u Dailu omogućiti da kažu kako su čitavo vrijeme bili u pravu dok su isticali da je irska vlada kapitulirala pred Trojkom i da je Irska mogla dobiti puno bolje uvjete u pregovorima oko pomoći EU, piše Irish Times.

Pročitajte više