Nadbiskup Barišić s Judith Reisman: Probudili ste nas iz uspavanosti i pasivnosti!

Foto:  Jakov Prkić (Cropix)

"MISLIO sam da smo otvoreniji za druge i drugačija mišljenja. Vaš je posjet poticaj za zaštitu temeljnih etičkih i moralnih vrjednota. Probudili ste nas iz uspavanosti, nemoći i pasivnog promatranja tako važnih događaja u našem društvu. Ujedno potakli ste nas na dijalog oko bitnih dimenzija osobnoga i društvenog života", naglasio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić nakon sastanka s kontroverznom dr. Judith Reisman. 
 
Prema izvještaju crkvenih glasila sastanku su bili nazočni i Stijepo Bartulica kao predstavnik Centra za obnovu kulture i Vice Batarelo iz udruge Vigilare.
 
"Čast mi je pomoći onima koji su pomagali mome narodu",rekla je Reisman izražavajući zahvalnost Katoličkoj Crkvi što se tijekom Drugoga svjetskog rata zauzimala za spašavanje Židova. Reisman tvrdi kako su joj tijekom posjeta Hrvatskoj mnogi obični građani pristupali i iskazivali potporu za njezin rad. Izrazila je i svoje čvrsto uvjerenje da je Katolička Crkva u svijetu trenutačno "najjača obrana protiv dehumanizacije", prenosi IKA.
 
Nadbiskup Barišić je komentirao i raznovrsne reakcije u medijima oko gostovanja dr. Reisman, kazavši da kao građanin Hrvatske ne može biti ponosan. 
 
"Ali se istodobno u nama budi ponos jer vidimo da su naši mladi za razliku od ostataka prošlosti, svjetlije lice naše budućnosti", rekao je nadbiskup Barišić.

Pročitajte više