Nadzorni odbor Podravke odobrio gradnju nove Belupove tvornice vrijedne 390 milijuna kuna

Foto: Podravka

NA DANAŠNJOJ sjednici Uprave i Nadzornog odbora Podravke d.d. donesena odluka kojom se odobrava gradnja dviju novih tvornica - polukrutih i tekućih, te krutih  oblika lijekova Belupa d.d., stoji u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Vrijednost ove investicija Belupa je oko 390 milijuna kuna u naredne  tri godine, a očekuje se da će nova tvornica započeti s radom u prvom kvartalu 2017. godine.  Zapošljavat će stotinjak radnika.
 
Belupo d.d. trenutno ima dvije tvornice u Koprivnici, tvornicu krutih farmaceutskih oblika te tvornicu polukrutih farmaceutskih oblika - krema, masti i gelova, izgrađenih 1999. te 2004., koje zajedno s novim laboratorijima kontrole kvalitete (2005.) i skladišnim prostorom (2013.)  predstavljaju najsuvremenije proizvodne pogone farmaceutske industrije u ovom dijelu  Europe.
 
Najnovije će tvornice biti izgrađene tik uz postojeće proizvodne pogone u industrijskoj zoni Koprivnice.
 
Zbog rasta prodaje kao i uvođenja novih tehnologija u procesu proizvodnje i opremanja lijekova potrebno je, naime, usklađenje kapaciteta proizvodnje i skladištenja s rastućim potrebama tržišta, kako bi se osigurala konkurentnosti i unapredila pozicija Belupa d.d., navode iz Podravke.

Pročitajte više