Nakon snijega, ledena kiša: Sutra automobile ostavite doma!

Foto: Index

GOSTUJUĆI na radiju Yammat FM direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić poručio je Zagrepčanima da sutra automobile ostave kod kuće i na posao krenu ZET-om.

Naime, za sutra je najavljena ledena kiša. "Sutra neka svi koriste javni prijevoz jer je najavljeno da bi mogla pasti ledena kiša", rekao je Gospočić.

Za Hinu je kazao ako netko mora ići automobilom na posao neka vozi vrlo oprezno jer postoji mogućnost da tijekom noći susnježica prijeđe u kišu koja bi se u dodiru sa tlom mogla zalediti i uzrokovati poledicu.

Gospočić je kazao i  da će svih 227 ekipa Zimske službe izaći na teren, ako će snijeg nastaviti jače padati. Za sada za tim nema potrebe jer snijeg se ne hvata za kolnik.

Trenutno je 120 ekipa na terenu u cijeloj podsljemenskoj zoni, gdje u suradnji sa ZET-om kontroliraju sve autobusne linije, rekao je Gospočić.

Također je izvijestio da je Sljemenska cesta otvorena za sav promet.

Prema DHMZ-u sutra se očekuje umjereno i pretežno oblačno s povremenim slabim oborinama na granici kiše i snijega, i to većinom ujutro i prijepodne pri čemu se one mogu smrzavati u dodiru s hladnom podlogom i stvarati poledicu. Vjetar većinom slab, a jutarnja temperatura zraka od -2 do 0, a najviša dnevna između 2 i 4°C, objavljeno je iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Trenutno pada snijeg

Od 12 sati u zagrebu pada slab snijeg nošen vjetrom. Temperatura je oko -2 stupnja.

Pročitajte više