Napadnuti načelnik općine Galovac: Nekima ne odgovara uvođenje reda

Foto: Galovac.net

NAKON što je prošli tjedan teško ozlijeđen u brutalnom napadu od strane čelnika lokalnog SDP-a Nikole Burčula, intervju Radio Centru dao je načelnik ravnokotarske Općine Galovac Marin Gulan.

32-godišnji Gulan i dalje je pod šokom nakon što je na mjesnom nogometnom igralištu napadnut automobilom i metalnom palicom te je jedva izvukao živu glavu.

"Prošlo je nekoliko dana i sad se može taj događaj rekonstuirati. U biti, tu se dogodilo više događaja u nekoliko dana. Znači, prvi događaj, taj najstrašniji, odnosno napad kombijem i metalnom palicom. Imao sam dosta sreće u svemu tome da sam se uspio obraniti. Pozvao sam odmah policiju i tražio pomoć, a tu sam prošao s lakšim ozljedama - frakturama nosa i prsta", prepričava Gulan.

Povod napada bio je navodni dug za vodu od 13 tisuća kuna Općine prema Burčulu koji datira još iz vremena bivšeg načelnika, kontorverznog Slavka Šare. Napadač je završio u zatvoru pod optužbom za pokušaj ubojstva, ali tu Gulanovoj agoniji nije bio kraj. Razbijena su stakla na zgradi Općine, a Burčulov prezimenjak Goran, predsjednik lokalnog HSP AS-a aktualnog je načelnika počeo maltletirati sms-ovima.

"Te prijeteće poruke trajale su duže vremena i bile su vrlo ozbiljne. Zahvaljujući brzoj reakciji MUP-a došlo se do te osobe. MUP je ove godine stvarno odreagirao prvoklasno, iste snoći su ga locirali i priveli. On je sa svojim porukama uznemirio moju obitelj i prijatelje"

Gulan tvrdi da mu se prijetilo godinama, a o tome je izvjestio i predsjednika Ivu Josipovića.

"Tako je. Bili smo na razgovoru u Uredu predsjednika prije godinu dana u vezi nekih predmeta koji se vode na sudovima protiv općine Galovac. Tu smo dokazali da je općina neke poslove već ranije platila, prije 4-5 godina, međutim akteri tih priča su obmanuli sud s lažnim iskazima i papirologijom koje terete općinu. Sad bi općina te poslove trebala platiti po drugi put. Nas je primio predsjednik na sastanak, obećao je pomoć, postupio je ispravno - proslijedio nas je drugim instutucijama. Međutim, netko drugi nije odradio svoj dio posla"

Unatoč svemu, ne žalim što sam ovako mlad ušao u politiku, kaže Gulan.

"Ja sam ostao u svom mjestu i htio sam nešto napraviti. Međutim, jednom velikom dijelu ne paše red u toj općini. Ona je i ranije punila medijske stupce crne kronike u vezi kriminala i drugih malverzacija. Kako se počelo to stanje čistiti mojim dolaskom, tako prethodnoj grupaciji nije odgovaralo te su započeli s brojnim podvalama i prijetnjama. Zapravo su ćeljeli na svaki način spriječiti da počnemo s radom"

Gulan nije želio ulaziti u nagađanja da iza svih napada stoji njegov prethodnik Slavko Šare, koji iza sebe ima nekoliko istraga USKOK-a. Tek dodaje, da mu se ovaj nije javio pitati ga za zdravlje.

"Mi ne komuniciramo. Nikad nismo bili u kontaku osim što me redovito tuži i blati, šalje klevete na račun mene, mojih obitelji i prijatelja"

Pročitajte više