Naputak sisačkog biskupa svećenicima: Na misama recite vjernicima da izađu na referendum i glasaju "za"

Foto: biskupija-sisak.hr

SISAČKI biskup Vlado Košić uputio je jučer svim župnicima, upraviteljima župa, rektorima samostalnih kapela i svim samostanima u Sisačkoj biskupiji pismo u kojem ih poziva da na svim nedjeljnim misama obavijeste vjernike da će se 1. prosinca ove godine održati važan referendum o braku te da ih potaknu da u što većem broju izađu na birališta i na referendumsko pitanje: "Jeste li zato da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?" zaokruže odgovor ZA.

Košić u pismu napominje kako se radi o referendumu koji je od izuzetne važnosti za Hrvatsku te da se u medijima oko referenduma podigla velika hajka. Dodaje i kako su se u cijelu hajku uključili i mnogi političari koji, kako kaže, imaju poziciju moći koju koriste za kampanju protiv referenduma. Vjernika i župnike poziva da "ne podliježu pritiscima onih koji ne vole život ni čovjeka ni Boga te iskrivljuju činjenice i smisao ovog referenduma".

"Brak kao zajednica žene i muškarca najbolje je mjesto za primanje i podizanje djece, osnova obitelji koja je temeljna jedinica svakog društva. To je u skladu s Božjom voljom, i ne samo da nije u suprotnosti s našom vjerom, nego to upravo naša kršćanska vjera jasno zahtjeva!

Pokažimo svoju odgovornost, iziđimo na referendum i glasajmo Za jer time ćemo zaštititi najslabije u našem društvu, a to su djeca koja trebaju zdravu obitelj za svoje odrastanje, a ona se temelji na braku koji je po Božjoj volji naravna zajednica muškarca i žene", stoji u pismu biskupa Košića.

Pročitajte više