Nastavak pregovora o Kolektivnom ugovoru u zdravstvu

Foto: Hina

49. DANA štrajka liječnika nastavljaju se pregovori o Kolektivnom ugovoru između ministarstva zdravlja i sindikata, nakon što su liječnici jučer najavili otkaze ne postigne li se dogovor u zadanom roku.

Pregovori o novom kolektivnom ugovoru nastavljaju se u ministarstvu nakon što su jučer prekinuti unatoč tome što se najavljivao dogovor. Čelnik liječničkog sindikata Ivica Babić istaknuo je da je prepreka dogovoru čelnica Samostalnog sindikata u zdravstvu Spomenka Abveršek, dok je ona njemu zamjerila, kako je rekla, manipuliranje iznosom sredstava za zahtjeve. Inače skupština liječničkog sindikata jučer je iznijela šest zahtjeva. Ivica Babić:


"Prvi zaključak je da smo nezadovoljni dinamikom pregovora. Drugi je da se pregovara svakodnevno, treći da se pregovara u kontinuitetu, četvrto štrajk nastavljamo. Peto ako u roku od tjedan dana ne ispregovaramo i ne potpišemo kolektivni ugovor, mi ćemo pokrenuti postupak ponovnog povlačenja suglasnosti za rad više od 48 sati i prikupljanje kuvertiranih otkaza Ugovora o radu, koje ćemo kada skupimo kritičnu razinu uručiti poslodavcu i kolektivno otkazati rad."

Ministar zdravlja Rajko Ostojić:

Pročitajte više