Ne žele biti novo Kamensko: Radnici RIZ Odašiljača zabranili ulaz u tvornicu predsjedniku Uprave

RADNICI RIZ Odašiljača danas su blokirali ulaz u tvornicu predsjedniku Uprave Robertu Inkretu.

Od sindikalne povjerenice u RIZ-u Marine Glokević doznajemo da Inkretu danas nisu dopustili ulaz u tvornicu. "Blokirali smo ulaz u tvornicu i predsjedniku Uprave smo zabranili dolazak", kazala je za Index Glokević i dodala kako Inkret nije uspio ući u tvornicu. Do rekacije Uprave na ovaj potez radnika se nije moglo doći, jer su svi u popodnevnim satima bili na sastanku.

Ne žele biti novo Kamensko

Radnici RIZ Odašiljača su na prošlotjednom prosvjedu ispred Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) tražili da se obustavi imenovanje novih članova Nadzornog odbora i Uprave, jer su to smatrali uvodom u likvidaciju tvrtke kako bi se pojedinci dokopali atraktivnog zemljišta za luksuzne poslovno-stambene objekte. Sindikalna povjerenica Glokević je tada objasnila da AUDIO tužbom traži smjenu sadašnjeg NO i članova Uprave Bijelića i Planinića, koji su dugogodišnji radnici RIZ-a.

"Smjena Bijelića i Planinića te dovođenje osoba koje se instaliraju prema političkoj podobnosti kod radnika budi sumnju da se želi uništiti RIZ prema već "klasičnoj hrvatskoj priči", kao u slučaju Kamenskog", kazala je tada Glokević. Danas je cijela situacija kulminirala zabranom ulaska u tvornicu direktoru Robertu Inkretu.

Radnici traže da im se omogući radničko dioničarstvo u tvrtki, na što AUDIO obvezuje odluka Vlade iz 2008. godine kada je RIZ-u vraćena imovina od 17 milijuna dolara, na čiji povrat se čekalo od raspada Jugoslavije.

Pročitajte više