"Nekad na braniku domovine, danas na braniku tvornice!": Oformljen krizni stožer za zaštitu RIZ-Odašiljača

Foto: Arhiva

UDRUGA branitelja RIZ Odašiljača oformila je krizni stožer u svrhu podrške i zaštite branitelja i radnika RIZ-a.

Skup je održan u prostorijama RIZ-a. Na njemu su bili nazočni i pružili potporu svojim sudjelovanjem predsjednici mnogih braniteljskih Udruga, Hvidre, predstavnici hrvatskih branitelja, invalida, pripadnika specijalne policije te Udruga veterana Domovinskog rata. Uz njih su bili nazočni i predsjednik odnosno predstavnici sindikata SMH-IS-a te katoličke crkve. Skupu su se pridružile i mnogobrojne nevladine Udruge i organizacije iz zemlje i svijeta, uz pisanu podršku onih koje nisu bile u mogućnosti zbog brzine i daljine organizacije na istoj sudjelovati.

Zaključak Kriznog stožera:


"Braniti ćemo tvornicu i tražimo od Vlade RH i AUDIO-a  provođenje ESOP programa (radničkog dioničarstva) odnosno mogućnost da radnici otkupe dionice u svezi sa konačnim rješenjem problema RIZ-a. Ako znamo proizvoditi i prodati naše proizvode na svjetskom tržištu poput J. Koreje i Japana svakako ćemo znati i upravljati tvornicom u cilju opstanka  Društva, radnih mjesta na dobrobit radnika, branitelja i ugleda Republike Hrvatske.

Zaključna riječ svih govornika  proizašla iz demokratske diskusije je da je prvi put nakon rata došlo do nove inicijative i zajedništva Udruga branitelja i sudionika rata, Sindikata i radnika u svezi očuvanja radnih mjesta od otimanja i nepravde te uništenja i pljačke imovine i da je ovo novi test za Hrvatsku državu.

Svako drugo rješenje u slučaju RIZ-a smatrali bi kao poraz za hrvatske branitelje i hrvatsku politiku.

Vjerujemo u pravednost, iskrenost i istinitost te očekujemo od Vlade RH žurno i hitno očitovanje u svezi realizacije ESOP programa za tvrtku RIZ Odašiljači d.d.

Nekad na braniku domovine, danas na braniku tvornice!

Krizni stožer"

Pročitajte više