Nema više vozikanja službenim autima bilo kud: "U Gradu Zagrebu para je sve manje i treba štedjeti gdje god se može"

Foto: Zagrebački Holding

DUŽNOSNICI u Zagrebačkom holdingu i Gradskoj upravi više se neće voziti u službenim automobilima gdje, kako i koga hoće, poručio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"U Gradu Zagrebu para je sve manje i treba štedjeti gdje god se može", rekao je Bandić na sastanku Koordinacije gradonačelnika, predsjednika Gradske skupštine i vijeća gradskih četvrti navodeći kako u Gradskoj upravi razmišljaju o tome da se kroz mjesec dana riješe dijela službenih automobila koji stoje u Holdingovoj garaži ili da ih koriste po principu taksija - nazoveš i vozač te odveze gdje treba.

Tako se gradski dužnosnici u Holdingu i Upravi više neće moći hvaliti da imaju "svoj" auto, novi i službeni, dodao je.

Za male komunalne akcije ove godine izdvojeno 170 milijuna kuna

Kada je riječ o malim komunalnim akcijama u Zagrebu, problem nije u novcu nego u planiranju, budući da se akcije dosad gotovo nikada nisu realizirale u potpunosti, a iznimka neće biti ni ova godina jer je dosad realizirano tek polovica od planiranih akcija u 17 gradskih četvrti.

Pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić je izvijestio da je za male komunalne akcije ove godine izdvojeno 170 milijuna kuna te ustvrdio da bi se akcije ostvarivale bolje i više kad bi se vijeća gradskih četvrti bavila samo održavanjem prometnica, zelenih površina i dječjih igrališta, umjesto planiranjem izgradnje vrtića i škola, a tako smatra i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Vrtići se grade iz gradskog proračuna, a ne iz sredstava namijenjenih malim komunalnim akcijama. Radite svoj posao i mene imate za suradnika", poručio je Bandić predsjednicima vijeća gradskih četvrti.

Posebno se osvrnuo na gradnju dva vrtića u Brezovici i Dragonošcu kad je predsjednik vijeća gradske četvrti Brezovica Vladimir Iviček (HDZ) ponovno ustvrdio da je u Dragonošcu, gdje živi 17 mališana predškolske dobi, ekonomski neisplativo graditi vrtić i da vrtić najprije treba Brezovica.

"Nije na vama da gradite vrtiće, škole i tržnice. Gradsku politiku vodi gradonačelnik i na meni je odgovornost za cijeli Zagreb i za njegove rubne dijelove. Nemojte raditi moj posao i posao Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport", rekao je Bandić.

Pohvalio je gradsku četvrt Maksimir gdje su Zrinjevac i Zagrebačke ceste obavile do 90 posto radova, a vijeće već ima plan malih komunalnih akcija za 2014. godinu.

Pročitajte više