Netanyahuu je "osovina zla" kriva za sve: Assadu u masakru pomažu Iran i Hezbolah

NAKON što je, iz razumljivih razloga, Izrael od početka ustanka u Siriji držao relativno neutralnu poziciju, čini se kako je došlo vrijeme da se i Izrael otvoreno svrsta na proturežimsku stranu. I pritom, naravno, iskoristi priliku za prozivanje svih svojih neprijatelja, pa makar oni i nemali veze s onim što se događa u Siriji.

Tako je premijer Netanyahu jučer službeno konstatirao kako sirijski režim masakrira vlastito stanovništvo, ali i da u tome ima i vanjsku pomoć, prenosi Haaretz. "Masakr ne provodi samo sirijska vlada, već joj u tome pomažu i Iran i Hezbolah. Svijet mora vidjeti ovu osovinu zla kako bi svi shvatili u kakvom svijetu živimo", rekao je jučer Netanyahu, nekoliko sati nakon što je njegov zamjenik Shaul Mofaz također optužio Assadov režim za genocid nad sirijskim civilima.

Valja napomenuti da, unatoč tome što su Sirija i Izrael neprijateljske države, izraelski državni vrh dosad nije javno iskazivao želju za svrgavanjem Assadovog režima, očito se plašeći da bi vlast u Siriji nakon ustanka mogli dohvatiti mnogo radikalniji elementi koji bi ponovno mogli oživjeti sukob između Izraela i Sirije.

Pročitajte više