Nevrijeme u Velikoj Gorici napravilo štetu od 2,5 milijuna kuna

Foto: Čitatelj Indexa (Andrej Knapić)

OLUJNO nevrijeme, koje je u ponedjeljak pogodilo Veliku Goricu, napravilo je na zgradama, automobilima i zelenim površinama štetu od 2,5 milijuna kuna, izvijestio gradski stožer za zaštitu i spašavanje.

Najviše su stradale stambene zgrade u Zagrebačkoj ulici te automobili ispred njih na koje je vjetar bacio limene krovove s konstrukcijom. Šteta, procijenjena na 2,5 milijuna kuna, bit će namirena iz osiguravajućih društava budući da su zgrade, kojima je upravitelj Gradsko stambeno gospodarstvo, osigurane.

Raščišćavanje zgrada i ulice započelo je odmah po prestanku nevremena, a sanacija sljedećeg jutra.

Gradonačelnik Dražen Barišić upozorio je da se Velika Gorica sama bori s nepogodama i da nitko od državnih vlasti nije došao tamo tijekom poplave u Čičkoj Poljani niti sada kad je nevrijeme pogodilo središte grada.

Ustvrdio je da su i ovaj put njihove vatrogasne snage i djelatnici komunalnih poduzeća reagirali odmah i pokazali spremnost u svim situacijama koje pogađaju njihov grad.

Načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Stjepan Kos istaknuo je da se na mjesto događaja pristupilo sa svim operativnim snagama, posebice vatrogascima, u nazočnosti policije, HEP-a i komunalnih poduzeća.

Pročitajte više