Nikolić: Dogovor s Prištinom nikada nije bio bliži

Foto: AFP

BEOGRAD i Priština postigli su dogovor o formiranju i ovlastima buduće zajednice srpskih općina na Kosovu, ali su i jedna i druga strana tražile od dužnosnika EU još malo vremena kako bi pripremili svoju javnost na postignuta rješenja, jer njima neće biti zadovoljni ni Srbi ni Albanci na Kosovu, javlja "Blic", pozivajući se na izvore bliske Europskoj uniji.

Visoka predstavnica EU za vanjsku politiku Catherine Ashton, nakon posjete Prištini, održala je i sastanak s državnim vrhom Srbije. Susrela se s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem. Visoka predstavnica EU poslije sastanka nije dala izjavu.

Nikolić je poslije sastanka izjavio da je optimist i da dogovor s Prištinom nikada nije bio bliži. Predsjednik je rekao da je u razgovoru Ashton prenijela svoje dojmove iz Prištine i ocijenio je da je ona "umjereni optimist".

"Srbi će živjeti u Zajednici koja će moći određivati svoja pravila i zadržat će vezu sa Srbijom koja će im pomagati", rekao je Nikolić.

Pročitajte više