Nisu čekali kraj: MOL reagirao na svjedočenje hrvatskog člana Uprave Ine Krešića

DOK JOŠ uvijek traje svjedočenje hrvatskog člana Uprave Ine Ivana Krešića na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanader, mađarski MOL poslao je reakciju na njegove dosadašnje izjave.

"Ne razumijemo g. Krešića. Zašto je čekao više od godinu dana da progovori o tome na koji se način upravlja Inom? Otkada je g. Krešić u Ini, nije predložio nikakve promjene vezane uz način upravljanja iako je na raspolaganju imao sve mogućnosti i alate da to učini. Čak suprotno, izrazio je svoje slaganje glasujući jednako kao i njegove mađarske kolege 854 puta – radi se o 99.54 posto svih odluka", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Domokos Szollár, direktor međunarodnih komunikacija MOL Grupe”

Naime, MOL tvrdi da je Krešić je svakog mjeseca primao plaću i ostale povlastice – niti u tome nije bilo nikakvog znaka pobune.

"Sve to umanjuje vjerodostojnost njegovog današnjeg 'coming outa'.INA je vođena temeljem dogovora Vlade Republike Hrvatske i Mola, u konsenzusu. Dioničarski ugovor je postavio temelje za novu Inu kojom se upravlja prema jasnim pravilima, profesionalno i transparentno, a takva INA konačno ostvaruje dobit", zaključuju u MOL-u.

Pročitajte više