Nitko nije dovoljno dobar za ravnatelja programa HRT-a

Foto: FAH

HRVATSKA radiotelevizija priopćila je kako nitko od kandidata koji su ispunili formalne uvjete natječaja za novog glavnog ravnatelja programa HRT-a i nakon provedenih razgovora, nije primljen na tu poziciju.

"Natječaj za ravnatelja programa HRT-a, raspisan 19. veljače 2014.g. je završen. Svi kandidati koji su ispunili formalne uvjete natječaja te pravovremeno predali pravovaljanu dokumentaciju pozvani su na razgovor. Nakon provedenih razgovora nije odabran niti jedan kandidat", kratko su priopćili s državne dalekovidnice.

Podsjećamo, kandidati su nakon prihvaćenih prijava trebali prezentirati svoje programe nakon čega je uslijedilo izjašnjavanje kreativnog osoblja te odluka Glavnog ravnatelja HRT-a.

Ranije se u javnosti spekuliralo kako su se na natječaj prijavili Jasmina Jovev, Ozren Kanceljak, Martin Milinković i Jura Ozmec.

Posebnu pozornost privukla je prijava Jasmine Jovev, aktualne zviždačice i bivše predstojnice kabineta sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel. Jovev je javno optužila županicu zbog izvlačenja novca iz županijske blagajne što je rezultiralo USKOK-ovom istragom protiv Merzel.

Drugi kandidat, Jura Ozmec, također je dugogodišnji novinar i urednik. Trenutno je glavni urednik Sportske TV, a prije je radio kao urednik i novinar u Sportskom programu HTV-a. Obnaša i dužnost predsjednika Hrvatskog zbora sportskih novinara.

Ozren Kanceljak i Martin Milinković su komunikacijski stručnjaci. Kanceljak je bio i prvi direktor ZAMP-a, dok je Milinković predavač na Visokoj novinarskoj školi VERN.

Nitko od kandidata nije zadovoljio uvjete HRT-a.

Pročitajte više