Nova tajnica Sabora je bivša SDP-ova zastupnica Lidija Bagarić

Foto: Vlada.hr

BIVŠA SDP-ova saborska zastupnica Lidija Bagarić vraća se u Hrvatski sabor, ne kao zastupnica, nego kao tajnica Sabora, jer će zamjeniti Slavena Hojskog koji je u petak izabran za člana Državnog izbornog povjerenstva (DIP). Njezino imenovanje očekuje se ovaj tjedan.

Odluku o razrješenju Hojskog i imenovanju Bagarić zastupnicima je predložio predsjednik Sabora Josip Leko koji nije obrazložio motive zbog kojih upravo Bagarić želi na mjestu tajnice Sabora.

Bagarić je još do prošlog ljeta bila zastupnica, mijenjala je Željka Jovanovića dok je obnašao ministarsku dužnost, dakle od prosinca 2011. do lipnja 2014. godine.

Rođena je 1976. godine u Požegi, završila je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji gdje je i doktorirala na znanstvenom polju ekonomije.

Tajnika imenuje, odnosno razrješuje Sabor, na prijedlog predsjednika Sabora. Imenuje ga na četiri godine, s tim da tajnik može biti i ponovo imenovan. Tajnik Sabora vodi Stručnu službu Sabora i upravlja njezinim radom te je nalogodavac za financijsko i materijalno poslovanje Sabora.

Pročitajte više